Широколентовият достъп води до ръст на БВП

10% по-голямо проникване на широколентов достъп води до 1% ръст на БВП на съответната държава, заяви Милан Госпич, управител на Ериксон България по време на конференция на Асоциация „Телекомуникации” (АСТЕЛ).

1000 широколентови връзки пък означават 80 нови работни места, допълни мениджърът. От друга, икономическият ръст в резултат от развитието на широколентовите услуги води и до рязко намаляване на въглеродните емисии.

Нарастващото търсене и разпространение на броудбанда са пряко свързани с растящата употреба на смартфони и таблети, както и с все по-голямата необходимост от постоянна свързаност, навсякъде и по всяко време, посочиха още от Ериксон. В този смисъл, навлизането на 4G технологиите добива все по-голямо значение, а мрежите отново стават ключово звено.

Широколентовият достъп достигна до етап, в който не става въпрос само за оптимизиране на технологиите и услугите. Вече говорим за съвсем нови начини за правене на бизнес.

Новата ера в мобилния широколентов достъп изисква да преосмислим начина, по който внедряваме иновации, оперираме, общуваме с партньори и печелим пари. За тези, които успеят, възможностите ще са безкрайни, заключиха от компанията.

Коментар