Panasonic KX-TU320 – просто телефон

Все по-сложни смартфони с безбройни функции заливат пазара. Не всички потребители обаче се нуждаят от подобни устройства, които освен че са по-скъпи, ангажират голяма част от времето на своите притежатели.

Хубаво е все пак, че в магазините могат да се намерят опростени и евтини телефони, които са отличният избор за базова функционалност – водене на разговори, обмяна SMS-и, действия с калкулатора и др.

Японската компания Panasonic подготвя за пазара нови модели от гамата си мобилни телефони за лесна употреба. Три устройства с известната марка ще станат достъпни за потребителите през юли т.г.

Новите телефони KX-TU320, KX-TU321 и KX-TU325 бяха обявени наскоро от Panasonic System Communications Europe Моделите са специално разработени за възрастни, деца и въобще за хора, които търсят по-просто мобилно устройство.

И трите телефона предлагат 1,8-инчови (4,5 см) екрани с едри шрифтове за по-лесно виждане, както и големи и ергономични бутони за лесно, интуитивно управление. Обновените модели предлагат също и съвместимост със слухови апарати, звуково набиране и мощно усилване на гласа.

Представянето на тази освежена линия следва успеха на мобилните телефони за лесна употреба Panasonic KX-TU301 и KX-TU311, които бяха между първите устройства от този тип, пуснати на пазара.

Новите KX-TU321 и KX-TU325 се доставят със зарядно устройство, подобно на използваните при домашните телефони, с Micro USB конектор, както и двупосочно зареждане на батерията. И трите мобилни телефона за лесна употреба са покрити с устойчив, гумен материал, който не позволява плъзгане.

Наред с описаните по-горе функции, моделът KX-TU325 предлага възможност за GPS позициониране на обажданията. То може да бъде активирано чрез натискане на бутона за приоритетни обаждания по време на разговора, при което до лицето на другия край на линията се изпраща SMS съобщение.

„При разработване на новата линия мобилни телефони за лесна употреба ние предпочетохме да попитаме хората какво желаят, вместо да им казваме от какво имат нужда“, казва Тошия Матсумура, генерален директор на Panasonic Mobile Communications.

Така компанията успява да създаде продукт, който изпълнява своето предназначение ефективно, без прекалено да усложнява нещо, което е просто средство за комуникация. Новите мобилни телефони за лесна употреба предлагат всички функции, от които хората имат нужда, по един прост, достъпен и удобен начин.

Коментар