Улица в Бразилия ще носи името Стив Джобс

Популярността на Стив Джобс продължава да расте и след смъртта му. Властите в бразилския град Жундиаи решиха една от улиците да носи името на съоснователя на Apple, съобщава местният блог MacMagazine, който е публикувал и сканирано копие на официалния документ за преименуването.

Жундиаи се намира близо до многомилионния Сао Пауло, където според все още непотвърдени официално информации се очаква да бъде открит завод на Foxconn – големия тайванския производител, изпълняващ поръчки на Apple.

Не само улици, но и филми се посвещават на Стив Джобс. Такъв е например фантастичният филм „Джон Картър”, който дебютира в кината през март. В титрите Стив Джобс е споменат като човекът, „който носи вдъхновение за всички”. Отчита се факта, Джобс е един от основателите на студио Pixar, което издава филма.

Американска авиокомпания пък одухотвори един от своите самолети с мисъл на великия ИТ предприемач. На корпуса на Airbus A320, притежаван от Virgin America, е поместен популярен цитат от съоснователя на Apple: „Stay Hungry, Stay Foolish” („Останете гладни, останете глупави”).

Коментар