Microsoft създаде отдел за отворени технологии

Microsoft създаде ново подразделение за отворени технологии. Освен разработка на собствени проекти, MOT (Microsoft Open Technologies) ще поддържа връзки с обществото на отворения код, съобщи блогът на MSDN.

Шеф на подразделението е вицепрезидентът на Microsoft Джин Паоли, който е един от създателите на стандарта XML 1.0. По неговите думи, новата структура е създадена с цел да облекчи и стимулира сътрудничеството на Microsoft с обществото на отворения код.

Персоналът на MOT ще наброява между 50 и 75 служители. И други подразделения на Microsoft ще си сътрудничат с доставчици и разработчици на софтуер с отворен код.

Microsoft минава за основен враг на обществото на отворения код. Наскоро обаче Linux Foundation излезе с доклад, според който корпорацията от Редмънд заема 17-то място по принос към кода на Linux ядрото.

по темата: „Microsoft създаде отдел за отворени технологии”

добавете коментар...

  1. :)

    Тоя прилича на мафиот 🙂

  2. Хаха

    Когато си портнат Офис лайното, тогава ще заслужат 21 място за принос към отворения код. 😀

  3. Anonymous

    Забравих да кажа, че според доклада са на 21 място, а не на 17-то. А причината въобще да са в доклада ще я разберете от линка, който съм дал.

  4. Anonymous

    "Наскоро обаче Linux Foundation излезе с доклад, според който корпорацията от Редмънт заема 17-то място по принос към кода на Linux ядрото."

    Айде стига глупости.

    http://www.h-online.com/open/features/Kernel-Comment-Taking-a-partial-view-1517272.html

  5. z

    Microsoft и отворен код колко странно звучи

Коментар