M-Tel eBook пуска и аудио книги

Книги за слушане ще се появят „по рафтовете” на M-Tel eBook. Електронната книжарница на Мобилтел посреща Световния ден на книгата с над 1000 заглавия, съобщиха от оператора.

М-Тел твърди, че продажбите на е-книги са нараснали двойно през март спрямо февруари 2012 година. Книжарницата има близо 4000 уникални потребители.

Предлагат се класика в оригинал, периодични издания, учебни помагала и хитови заглавия от издателство “БГ книга”.

Съвсем скоро „по рафтовете” на M-Tel eBook ще се появят и книги за слушане от издателство „Калинка”. Първата тяхна аудио книга – „Час по щастие” – излезе през февруари.

Безплатно от електронната книжарница  могат да се изтеглят всички книги, които са включени в задължителната програма за изучаване в училищата. Телекомът работи и по дигитализация на всички учебници и учебни помагала.

Според  експертни анализи, дигиталното съдържание води до увеличаване на четенето с до 40 процента. Е-книгите могат да бъдат изтеглени по всяко време, техните тиражи не се изчерпват, а освен това пестят средства – платените дигитални издания са с близо 40 процента по-евтини от хартиените копия, посочиха от телекома.

На своя сайт М-Тел предлага безплатен софтуер, който превръща всеки нетбук, таблет или смартфон в електронна библиотека.

Коментари по темата: „M-Tel eBook пуска и аудио книги”

добавете коментар...

  1. Вен

    Слушам английски аудио книги доста често, докато пътувам и по всяко друго време, когато не мога да чета. Изключително удобно и отдавна се чуда защо няма в бг такива.

  2. Мария

    Идеята на М-Тел да предлага книги като аудио файлове е чудесна – така хората с увредено зрение също ще могат да се наслаждават на стойностна литература.

  3. Борчо

    Абе това си е айляк работа. Добре са се сетили от мтела. Слушаш книги. Яко е.

Коментар