Anonymous ще бори музикалната индустрия със своя услуга

Хакерската организация Anonymous, която нашумя с редица акции срещу правителствени и корпоративни сайтове, разширява дейността си. Групата работи по проекта AnonTune, който ще предложи алтернатива на официалните услуги на музикалната индустрия.

AnonTune ще разпространява безплатно музика, като автоматично събира песни от интернет и ги прави достъпни за слушане в анонимен режим. Идеята е хрумнала на членове на Anonymous докато обсъждали любимата си музика и съществуващите в интернет музикални услуги.

Спецовете стигнали до извода, че в мрежата има много хубава музика, но откриването й със стандартни средства не винаги е лесно. Ето защо те решили да създадат система, която автоматично подбира и зарежда музикално съдържание от ресурси като Tumblr и Yahoo и го доставя за прослушване.

Сайт на новата услуга с ограничена функционалност бил създаден още през декември миналата година и след първите отзиви е взето решение за продължаване работите по проекта. В официално обръщение на Anonymous се казва, че музикалната индустрия е напълно корумпирана.

Коментар