Acer Aspire М – ноутбукът стана ултрабук

Acer пренесе характеристиките на първия си ултрабук, представен през септември миналата година, в новата си линия 14- и 15-инчови ноутбуци, които всъщност се явяват ултрабуци от ново поколение. Тънките и леки модели Aspire M (Aspire Timeline Ultra) предлагат 8 часа работа с едно зареждане на батерията, висока производителност и комбинация от 2 диска с хибриден дизайн.

Благодарение на технологията Green Instant On, новият Aspire Timeline Ultra бързо зарежда и възобновява работа, а технологията Always Connect позволява на потребителите да управляват своите мултимедия и данни от устройствата си веднага след отваряне на капака.

Aspire M са по-тънки и по-леки в сравнение с предишните поколения на серията Timeline – те постигат баланс между теглото на компютъра и живота на батерията, като осигуряват цял ден работа с едно зареждане. Тънки едва 20 мм, новите модели предлагат над 8 часа живот на батерията, производителност с последно поколение процесор Intel Core i, прецизна графика за интензивни триизмерни игри и дори тънко оптично устройство DVD-Super Multi.

Новаторските технологии Green Instant On и Always Connect на Acer позволяват качването и извличането на данни да става на всяко място и по всяко време, при това с пестене на енергия. Green Instant On е функционалност за незабавно възобновяване на работата (в рамките на 1,5 секунда), като гарантира, че батерията ще издържи в продължение на няколко седмици.

В сравнение с конвенционалните начини на свързване, потребителите на Aspire M се връщат онлайн по-бързо, благодарение на технологията  Always Connect на Acer. При отворени профили във Facebook, Twitter или Outlook, потребителите могат да видят обновяванията им незабавно след възобновяване на работа. Нещо повече, Always Connect прави възможно събуждането на ултрабука да стане чрез дистанционно устройство като смартфон например. Достъпът до всички документи, снимки, музикални и видеофайлове е незабавен.

Серията Aspire М се предлага с най-новите процесори на Intel от серията Core i, с хибридно решение за съхраняване на данни SSD/HDD по избор, с професионално звучащ окръжаващ звук Dolby Home Theater v4, както и с портове HDMI и USB 3.0. Запазват се също така дизайнът на серията Timeline, батерията PowerSmart с удължен живот (с 3-кратно по-дълъг жизнен цикъл в сравнение с традиционните батерии ) и технологията на охлаждане, която предотвратява дискомфорт дори когато потребителите държат Timeline Ultra в скута си.

Aspire M е и първият в света ултрабук, оборудван с мощна графика от последно поколение Nvidia GeForce GT640M, която увеличава графичната производителност над 4 пъти и предоставя различни ефекти. Фирмената технология Nvidia Optimus удължава живота на батерията, когато се използват 2D приложения.

Ултрабуците Aspire M вече са налични в търговската мрежа у нас в различни конфигирации. Цените започват от 1249 лв.

Коментар