Adobe Creative Suite 6 официално и в България

Новият софтуер Adobe Creative Suite 6 дебютира вчера в България едновременно със световната си премиера. Продуктът бе представен в Музейната галерия за модерно изкуство в София от дистрибутора на Adobe Systems за България – БиЕмДжи.

Adobe CS 6 дава свобода на потребителите да реализират своите идеи по креативен начин и обединява печатното и онлайн съдържание. Пакетът е изцяло обновен в четирите основни направления, които компанията развива: дизайн; уеб; видео и аудио обработка; фотография.

Adobe Creative Suite 6 Master Collection е предназначен за универсално професионално ползване, като предлага пълен спектър от средства за дизайн, уеб и видео. Новата версия поддържа актуалните уеб стандарти и позволява публикуване във всякакви мобилни устройства.

Adobe Creative Suite 6 Design Standard е пакет, предназначен за печатни и дигитални издания, който се характеризира със значително подобрена ефективност на Photoshop и Illustrator, подобрено управление на съдържанието в InDesign и с възможност за редактиране на видео и създаване на съдържание за iPad, без да се налага научаване на друг софтуер.

Adobe Creative Suite 6 Production Premium е насочен към дизайнери, работещи в областта на видео и аудио продукцията. Отличава се с осъвременен интерфейс на Premiere Pro, включени са и новите самостоятелни продукти Prelude и SpeedGrade за повишаване на ефективността на работа.

Нов е пакетът Adobe Creative Suite 6 Design & Web Premium – предназначен за професионалисти, работещи във всички сфери на дизайна – печат, уеб и мобилни устройства.

Като цяло, обновените продукти в пакета са 11 – Photoshop, Illistrator, InDesign, Dreamweaver, Audition, Premiere Pro, After Effects, Fireworks, Flash Pro, Encore, Bridge. Изцяло нови са 2 продукта – Prelude, SpeedGrade

Adobe въвежда и облачното решение Creative Cloud, което включва три основни направления: услуги, продукти и общност. Потребителите могат да използват дисково пространство в облака, да синхронизират всякакви устройства и софтуер за създаване и управление на онлайн бизнес и дигитално съдържание. Освен стандартните продукти за дизайн за десктоп работни станции, са налични и продукти за дизайн върху мобилни устройства. Осигурени са също форуми, обучения и поддръжка от Adobe.

Adobe Creative Suite 6 е достъпен на 23 езика и се предлага под формата на лицензи, инсталационни медии и възможност за изтегляне в електронен вид. Пакетът ще бъде наличен на пазара до 30 дена, а Creative Cloud – по-късно тази година.

В периода до 6 май Adobe дава възможност на потребителите да закупят пълен лиценз или ъпгрейд до версия Adobe CS 5.5 и да получат безплатно Adobe CS 6 при излизането ?. Всички притежатели на версия CS 5, закупувайки ъпгрейд до версия CS 5.5, могат да спестят 80% и повече, а притежателите на версия CS 4 – 45% и повече. За притежателите на лицензи за CS 2 това е последната възможност, преди да загубят правото на ъпгрейд.

Академичните цени на софтуера на Adobe са в порядъка на 40% от стандартните цени. Цените, които се предлагат от партньорите на българския пазар, са по-атрактивни от тези в Adobe Store, съобщиха от БиЕмДжи.

Коментар