Atos бележи 10% ръст при управляваните услуги в ЦИЕ

Европейският ИТ гигант Atos обяви 2,2 милиарда евро приходи през първото тримесечие на 2012 г., което е 2,4% ръст в сравнение със същия период на миналата година. В периода януари-март бизнесът на компанията в Централна и Източна Европа нараства с 1,2%, като в сегмента на управляваните услуги бележи 10% ръст.

“През първото тримесечие на годината компанията ни отново реализира ръст от повече от 2 процента благодарение на фокуса върху публично-частните партньорства и предоставянето на управлявани услуги, високотехнологични транзакционни услуги и специализирани бизнес услуги”, коментира финансовите резултати Веска Давидова, управител на Атос България. “През този период затвърдихме позицията си на един от водещите играчи при доставчиците на услуги в „облака” чрез включване на EMC и VMware в партньорската ни мрежа”, допълни тя.

Продуктовите линии, които най-много допринасят за постигнатите резултати, са “управлявани услуги” и високотехнологични транзакционни услуги с ръст на приходите спрямо първото тримесечие на 2011 г. от съответно 3,9 процента и 2,9 процента – съответно до 995 и 474 милиона евро. При „управляваните услуги” най-голям принос има 10-процентният ръст в региона на Централна и Източна Европа.

Коментар