Тим Кук иронизира сензорните ултрабуци

Шефът на Apple се опита да омаловажи очакваните скоро на пазара ултрабуци със сензорни екрани. На пресконференция по повод рекордните финансови резултати на компанията Тим Кук коментира и ултрабуците, които ще конкурират както MacBook Air, така и iPad.

По неговите думи, нищо полезно няма в съчетаването на ноутбук и таблет. Подобни хибриди, работещи под управление на Windows 8, се очакват към края на годината.

Според Тим Кук, могат да се обединят всякакви устройства, но въпросът е какво се получава от това и и кому е нужно. „Можете да обедините дори тостер и хладилник, но резултатът едва ли ще се хареса на потребителите”, казва CEO-то на Apple.

Ноутбуците и таблетите са предназначени за различни задачи и за потребители с различни нужди, аргументира се Кук. Компромис във вид на хибридно устройство не удовлетворява никого, категоричен е той.

Apple предизвика сериозно РС индустрията първо с ултратънките и леки ноутбуци MacBook Air, а след това и с таблета iPad, който удари по продажбите на лаптопи. В отговор Intel лансира ултрабуците под Windows, а повечето производители на РС започнаха да предлагат и таблети.

Сега все по-усилено се говори за сензорни ултрабуци, които ще имат и физическа клавиатура. Подобни хибриди, макар и не точно ултрабуци, вече се предлагат на пазара, но засега няма информация производителите им да са постигнали впечатляващи резултати.

Коментари по темата: „Тим Кук иронизира сензорните ултрабуци”

добавете коментар...

  1. нека

    нека правят хората щом искат…на ейпъл кво им пука.Важно е цените да падат.

  2. анонимно

    Създаването на ултрабуци със сензорна площ на клавиатурата е по-правилното решение. В смисъл цялата площ на клавиатурата да е голям тъчпад, но при съответствие 1:1 с екрана, а не за движене на курсор.

Коментар