Предстои световен ден на интелектуалната собственост

Утре, 26 април е Световният ден на интелектуалната собственост, който тази година е посветен на иноваторите във визията за живота – личностите, които разчупват стереотипи, отварят нови хоризонти и дълбоко трансформират обществото.

По света студенти, бизнес компании, дружества и асоциации, свързани с интелектуалната собственост, организират различни събития, за да отбележат тържествено този ден, съобщиха от ПРОФОН.

В обръщението си генералният директор на Световната организация за интелектаулна собственост, Франсис Гъри, описва иноваторите като хора, които променят из основи живота ни, понякога дори и начина, по който едно общество функционира. В изкуството – отбелязва той – иновациите преосмислят погледа ни към нещата. Артистът, композиторът или писателят с визия ни показва друга перспектива към света.

Генералният директор на СОИС подчертава, че Световният ден на интелектуалната собственост е една възможност да отбележим приноса й за развитието на иновациите и културното творчество и огромната полза от тези два социални феномена за глобалния свят.

Този ден също така спомага за постигане на едно по-дълбоко разбиране на ролята на интелектуалната собственост като балансиращ механизъм между различни, конкуриращи се интереси, съпътстващи иновациите и културното творчество: интересите на отделния творец и тези на обществото; на продуцента и на потребителя; на тези, които окуражават иновациите и на тези, които се ползват от тях.

по темата: „Предстои световен ден на интелектуалната собственост”

добавете коментар...

  1. mordo

    Извинявам се, заблудил съм се – информацията ви е от бюлетина на ПРОФОН. Ако желаете, публикувайте и информация за този семинар: http://www.bpo.bg/images/stories/news/program-seminar-26apr12.pdf
    Все пак, както писах, интелектуалната собственост не обхваща само и единствено авторски и сродни права.
    Още веднъж поднасям своите извинения за проявената от мене небрежност.

  2. editor

    Посочен е източникът достатъчно ясно, информацията ни е предоставена от него, за какво преписване говорите?

  3. mordo

    technews, като преписвате, поне посочете коректно източника! За интелектуална собственост говорим, а тя не се свежда само и единствено до авторски и сродни права, има още и петенти за изобретения, полезни модели, марки, нови сортове растения и пр.

Коментар