NBC ще излъчи HD картина от игрите в Лондон

NBC ще излъчи с най-добро качество Олимпиадата в Лондон това лято благодарение на високоефективна MPEG-4 AVC компресия. Системата за обработка и разпространение на предаванията ще бъде доставена от Ericsson, съобщиха двете компании.

Решението дава възможност на NBC да предоставя HD картина от Олимпийските игри за милиони зрители в САЩ. Ericsson ще достави набор от продукти, в т.ч. MPEG-4 AVC декодери, професионални приемници, мултиплекси и сателитни модулатори, както и екип инженери по поддръжката в Лондон и Ню Йорк.

“При толкова бързо движещи се атлети, телевизионното покритие на спортни състезания е един от типовете съдържание, при които се изисква най-висока степен на компресиране и излъчване”, коментират от NBC.

Освен в компресиращата технология, инженерите на Ericsson имат дългогодишен опит и в предоставяне на поддръжка на терен. Екипът на компанията е бил част от най-мащабните летни и зимни олимпийски игри, в т.ч. Солт Лейк Сити, Сидни, Торино, Атина, Ванкувър и Пекин.  

Решението за декодиране на Ericsson беше използвано от NBC Olympics през 2010 г., по време на Зимните олимпийски игри във Ванкувър, през 2008 г. – на Олимпиадата в Пекин и през 2006 г. – в Торино, Италия.

Коментар