Motorola взе частична победа над Apple

Motorola спечели частична победа над Apple в дело за патентни нарушения. Комисията по международна търговия на САЩ (ITC) призна Apple за виновна в нарушаване на един от четирите спорни патента, в частност за технологията 3G.

 

Apple, от своя страна, припомни по-ранно решение на немски съд по същия спор, което беше в полза на компанията от Купертино. Този факт, според юристите на Apple, може да накара ITC да преосмисли решението си и да отклони иска на Motorola.

Специална комисия на ITC ще извърши експертиза до 23 август, след което ще бъде прието окончателно решение по казуса. Ако съдът на ITC вземе страната на Motorola, то 3G-версиите на iPad може да бъдат забранени за импорт на територията на САЩ.

Споровете между двете компании започнаха през 2010 г., когато Motorola заяви, че Apple нарушава 18 нейни патента, припомня Блумбърт. В отговор от Купертино заведоха насрещен иск, като спорът се разрасна до 40 патента.

ITC поддържа и иск на Motorola към Microsoft за нарушаване на права върху четири патента, използвани в геймърската конзола Xbox. Ищецът настоява за забрана вноса на конзоли на Microsoft в САЩ.

Коментар