LED лампа заменя директно 75-ватовата крушка

Philips обяви първата в Европа светодиодна лампа за директна замяна на стандартна лампа с нажежаема жичка с мощност 75W.

Лампата от ново поколение е създадена на базата на технология, използвана за светодиодна лампа заместител на стандартна лампа с мощност 60W, която наскоро спечели наградата L-Prize от Министерството на енергетиката на САЩ.

С 1050 лумена, светодиодният заместител на стандартната 75W лампа има мощност само 17 вата, което означава, че потребителите ще реализират значително спестяване на електроенергия и драстично намалявате разходите за нея, като същевременно си осигуряват същата топла бяла светлина.

„Със стандартна форма на колбата и цокъл Е27, новата светодиодна лампа за директна замяна на 75W стандартна лампа бележи преломен момент в светодиодното осветление”, посочиха от Philips. Цената на лампата все още не е обявена.

Коментари по темата: „LED лампа заменя директно 75-ватовата крушка”

добавете коментар...

  1. ф2

    Когато Ви кажат цената дръжте се здраво за масата !

  2. bobo

    В Техномаркет – Шумен вече се продава. Ама няма кой да ти я продаде, магазинчето прааааазно.

  3. blalba

    Съмнявам се да е около 2 евра. Според мен не по-малко от 20 евра, а екслоатацията навярно ще много повече от 6 години все пак светодиодна технология. Но времето ще покаже.

  4. Валери

    Цена до 2 евра, за да си избие цената за 3-4 години. Ако има срок на експлоатация над 6 години ще е добре. При голямо серийно производство цената ще падне още повече.

Коментар