Мобилтел с нов директор „Корпоративни комуникации”

Мобилтел с нов директор „Корпоративни комуникации”
Олга Лозанова наследява Робърт-Ян Кнопърс
05/05/2006
Олга Лозанова е новият директор на дирекция „Корпоративни комуникации” в Мобилтел, съобщават от компанията. Тя наследява настоящия външен мениджър по комуникациите Робърт-Ян Кнопърс.
Лозанова притежава богат опит в медийния сектор, като през последните четири години е работила като програмен директор в Нова телевизия. Професионалния си опит тя изгражда също в няколко ПР и рекламни агенции, последно като собственик на ПР агенция „ОТДО Консулт”.
Робърт-Ян Кнопърс беше назначен като външен мениджър по комуникациите, успешно развивайки дирекция „Корпоративни комуникации” в Мобилтел. Робърт-Ян ще продължи и занапред професионалната си практика като външен мениджър, както и ще продължи да развива своята агенция за индивидуално обучение по комуникации, се казва в съобщение до пресата от мобилния оператор.
Преди два дни Мобилтел инициира платформа за увеличаване на използването на широколентови технологии в България. Инициативата предвижда включване и на други водещи компании, вкл. и конкурентни, с цел да се преодолее изоставането на България във високите технологии.
Според проучване на консултантската компания Arthur D. Little, страната ни изостава по отношение на повечето международни ИКТ (информационни и комуникационни технологии) показатели. Общият ИКТ пазар в страната през 2005 г. е достигнал EUR 2 млрд., а разходите за ИКТ на глава от населението са EUR 275, което изпраща България на предпоследно място в Централна и Източна Европа по тези показатели. Българският ИТ пазар през 2005 г. също дава незадоволителни резултати – EUR 373 млн. и последно място в региона, според изследването на ADL.
„Във фондовете на ЕС има много средства, предназначени за развитието на отделни технологични сфери като подобряване на свързаността на селските райони или развитие на електронното правителство. За да бъдат усвоени те обаче е необходимо активно участие и съфинансиране от страна на държавата, както и обединени усилия в рамките на тази инициатива, каза Главният изпълнителен директор на Мобилтел Йозеф Винацер.  

рубрика: Uncategorized

Коментар