LG дава по 50 GB безплатно в облака

 
 
LG стана поредната компания, която предлага „облачни" екстри на своите клиенти. Производителят на потребителска електроника пусна услуга LG Cloud, която осигурява до 50 GB дисково пространство за потребителите на устройства с корейската марка.

Засега услугата е достъпна в САЩ и Южна Корея, а кацапитетът от 50 GB важи за първите шест месеца с условие за инсталиране на Android приложения. След изтичане на този период LG Cloud ще осигурява безплатно по 5 GB, съобщава компанията.

Притежателите на устройства от други производители също ще могат да ползват клауда на LG. За тях обаче компанията ще отпуска само по 2 GB безплатно дисково пространство.

Достъпът до LG Cloud ще става през смартфони и мобилни телефони, от РС и смарт телевизори. Потребителите ще могат да качват и съхраняват в облака видео файлове, музика, изображения и документи.

По непотвърдена официално информация, облачно хранилище подготвя и Samsung. Очаква се услугата S-Cloud да бъде обявена на 3 март в Лондон, заедно с премиерата на новия смартфон Galaxy S III.

Предполага се, че S-Cloud ще предложи над 5 GB дисково пространство в облака, без ограничение за типа на файловете. Потребителите ще имат достъп до услугата през смартфони, лаптопи, РС и таблети Samsung.

Коментар