Avast пусна безплатен антивирус за Mac OS X

Чешкият разработчик на антивируси Avast Software пусна безплатен продукт за компютри с операционна система Mac OS X. Програмата сканира епълски компютри за наличие на заплахи и информира потребителя за откритите уязвимости и зловредни кодове.

Avast Free Antivirus for Mac стъпва на технологията от седма версия на Avast – популярния безплатен антивирус за Windows компютри. Предвидени са три типа защита – за електронна поща, при сърфиране в интернет и за локалния твърд диск.

Подобно на останалите решения на Avast, софтуерът за Mac използва потребителската мрежа Community IQ за ранно откриване на зловредни кодове. Мрежата събира в реално време информация за възникващи заплахи, като осигурява на потребителите едновременен достъп до данните.

Според представители на компанията, новата антивирусна програма защитава Mac потребителите от много заплахи, вкл. от актуалния троянец Flashback, който зарази около 600 хиляди компютъра. В момента инфектираните машини са около 185 хиляди, по данни на Symantec.

Даунлоуд: Avast Free Antivirus for Mac

Коментари по темата: „Avast пусна безплатен антивирус за Mac OS X”

добавете коментар...

  1. niki

    avast,e dobra zastita.haresva mi.

  2. MacAv

    Avast! е доста добра.. ползвал съм я и на Windows OS и на Mac Os ии безлпатен продукт е супер.

    А ако ви интересуват други варианти за антивирусрни за Mac Os може да проверите този сайт : “http://www.antivirus-for-mac.com”

Коментар