Adobe затвори опасна уязвимост във Flash Player

Софтуерният разработчик Adobe Systems пусна важно обновление за своята популярна Flash технология и плъгина Flash Player. Ъпдейтът затваря опасна уязвимост, от която могат да се възползват хакери, за да установят контрол над компютъра на потребителя.

 

Уязвимостта вече се използва от киберпрестъпници, които насочват потребителите към зловредни файлове, прикачени в електронни писма. На риск са изложени само потребители на Flash Player в браузъра Internet Explorer за Windows, но Adobe съветва и потребителите на Mac, Linux и Android да обновят Flash плейърите си.

В частност, препоръчва се ъпдейт на Flash Player 11.2.202.233 и по-ранни версии за Windows, Macintosh и Linux до версия 11.2.202.235. За потребителите на браузър Chrome обновлението се извършва автоматично.

Потребителите на Android устройства, в частност Android 4.x, трябва да обновят флаш плейъра си до версия 11.1.115.8, а за Android 3.x и по-ранни издания се изисква ъпдейт до Flash Player 11.1.111.9. Проверка на версията на ползвания Flash Player може да се направи в настройките Settings/Applications/Manage Applications/Adobe Flash Player x.x. Обновлението е достъпно в Google play.

Даунлоуд: Flash Player Security Updare

Коментар