LG прави по-достъпни IPS мониторите

LG Electronics обяви нова серия IPS монитори за бизнес и за домашни потребители. Моделите от серията IPS4 са снабдени с In-Plane Switching (IPS) панели вместо с конвенционалните Twisted Nematic (TN), каквито използват по-голяма част от мониторите в момента.


Новите IPS4 монитори се отличават с широк зрителен ъгъл, без това да влияе на качеството

IPS мониторите могат да възпроизведат изображения с много голяма точност на цветовете. Технологията на дисплея (IPS) позволява също така много широк ъгъл на гледане – до 178 градуса, без това да променя нюансите на цветовете. Тази характеристика допълнително отличава IPS мониторите, тъй като потребителите могат да гледат екрана от различни позиции и това няма да се отрази на качеството на картината, поясниха от LG.

Технологията Smooth Color Change елиминира трептенето, което често се наблюдава при по-динамични сцени, спортни програми или видео игри. По този начин се намалява умората в очите на зрителите, дори при по-продължително гледане.

С по-наситени багри и намалени вариации на цветовете, серията IPS4 възпроизвежда реални изображения, като елиминира разминаването между оригиналната картина и тази, която пресъздава мониторът. С оглед на това IPS4 мониторите са подходящи за любителите на фотографията и тези, които се занимават с обработка на видео съдържание.

Въпреки че реализират добри продажби и доминират на пазара за професионални продукти, IPS мониторите не се радваха на популярност сред масовите потребители заради високата цена, налагана от скъпоструващите IPS панели”, коментира Дж. Дж. Лий, вицепрезидент и ръководител на IT Business отдела в подразделението LG Home Entertainment Company.

С новата серия LG прави IPS мониторите достъпни за всеки дом, допълни Лий. От компанията все още не са съобщили цените на моделите. Очаква се това да стане в близките седмици.

LG посочва като предимство на серията IPS4 и вградения набор от функции за управление. Сред тях е Dual Smart Solution, която позволява разделяне на екрана с натискане на един бутон, като създава дори две ленти със задачи и два автоматично настроени уеб екрана.

Функцията Dual Screen пък извършва необходимите автоматични настройки за оразмеряване на екрана, така че той да бъде разделен на няколко прозореца, в които се показват различни уеб страници. Така могат по-лесно да се изпълняват няколко операции едновременно.

В допълнение, LG е подобрила и енергийната ефективност. Новите моделите се отличават с дизайн, който елиминира хаоса в разположението на кабелите. Серията IPS4 осигурява значително по-висока енергийна ефективност в сравнение с LED мониторите, без това да оказва негативно влияние върху качеството на картината, твърдят от производителя.

От началото на май гамата IPS4 се предлага в Азия, а през следващите няколко седмици мониторите ще бъдат представени в Европа и Северна Америка.

по темата: „LG прави по-достъпни IPS мониторите”

добавете коментар...

  1. :)

    Много добре написана статия 🙂

    Такъв клас монитори евтин IPS има вече почти от 1 година, като всички производители и марки си пуснаха такива модели – Philips, AOC, IIYAMA, DELL, HP и т.н. 🙂

    ***, ако има нещо интересно в случая е че скоро ще почне да има сравнения не между TN и IPS а между евтин e-IPS и истински хубав професионален IPS например P-IPS 🙂
    Само че за там си има EIZO, не LG 🙂

Коментар