Служители на Samsung Electronics започнаха залесяването на гора в кв. Владая

Служители на българския клон на Samsung Electronics започнаха работа по залесяване на гола площ от 1,5 дка в кв. Владая. Действията на екипа са част от кампанията “Да засадим гора”, която стартира в края на миналата година във facebook. Инициатор са служителите в ИТ дивизията на българския клон на Samsung Electronics, които поеха ангажимента за всеки 10 виртуални елхи в специално разработено приложение за facebook, да засадят истинско дърво.

„Кампанията „Да засадим гора” има за цел да подпомогне запазване на биологичното равновесие в България. На глобално ниво Samsung има сериозна политика за поддържане на устойчивото развитие на планетата. Затова решихме в България, заедно с всички привърженици на еко идеята, да засадим дървета, които да допринесат за поддържане на екологичния баланс в България”, заяви  Шакир Ахмедов, мениджър на ИТ дивизията в софийския офис на Samsung Electronics.

В кампанията се включиха над 5000 българи, с чиято помощ ще бъдат засадени приблизително 700 елхички.

Глобалните екологични промени са сериозен проблем, засягащ цялото човечество. През последните 50 години хората са унищожили половината от площта на горите по Земята.

Устойчивото развитие и опазването на природата са залегнали в глобалната визия на Samsung. Кампанията „Да засадим гора“ е част от поредицата зелени инициативи, които корпорацията организира за опазване на околната среда в множество точки на планетата.

Коментар