IBM добави мощни x86 сървъри

IBM обяви мощни x86 сървъри, предназначени за по-интелигентни изчислителни процеси. Новите системи дават на мениджърите на центрове за данни висока производителност и гъвкавост, необходими за управление на различни работни процеси.


IBM BladeCenter HS23E е енергийно-ефективна платформа за малкия и среден бизнес
 

Блейд сървърът IBM BladeCenter HS23E е достъпна, енергийно ефективна платформа за малки и средни предприятия, която предлага мрежова гъвкавост и вградена поддръжка за различни мрежови технологии. Машината разполага с до осем мрежови порта за Ethernet и други протоколи, като по данни от IBM повишава с до 42% изчислителната производителност спрямо предишното поколение сървъри.

IBM въвежда и нова категория рак сървъри. 4-процесорният IBM System x3750 е създаден за технически изчисления и операции с плаваща запетая. Моделът използва разработената от IBM технология eXFlash за съхранение на данни, която ще позволи по-бързо управление и анализ на база данни. IBM е проектирала сървъра System x3750, така че да осигури до 25% по-висока производителност от сходните на него системи.

IBM допълва портфолиото си от сървъри х86 и с нови ”value rack servers”. Това са моделите IBM System x3630 M4, предназначени за облачна среда и виртуално съхранение на данни, и IBM System x3530 M4 – нова ценово оптимизирана, плътна система с двуядрен процесор за финансови приложения, уеб услуги и други операции.

Нов е и сървърът IBM Flex System x 220, който разширява допълнително гъвкавостта и избора на изчислителни възможности за обявената наскоро IBM PureSystems група от интегрирани експертни системи. IBM Flex System x 220 е предназначен за инфраструктурни натоварвания, като офисна електронна поща и взаимодействия в различни процеси.

Коментар