„Гласовете ви чувам” на Димитър Талев е любимата е-книга на българите

„Гласовете ви чувам” на Димитър Талев е любимата електронна книга на българите. Това показват крайните резултати от класацията на АБВ и М-Тел за най-предпочитана дигитализирана книга.

Книгата-победител заема челна позиция със 17 116 гласа, следвана от „Железният светилник” отново на Талев, за която са гласували 10 257 души. Двете книги са част от тетралогията, включваща още „Преспанските камбани” и „Илинден”. Трето място интернет потребителите отредиха на Джек Лондон и „Морският вълк”. Произведението събра 7 596 гласа.

Така, със своя вот любителите на литературата избраха коя книга да бъде безплатна за всеки потребител на електронната книжарница M-Tel eBook на 24 май, Денят на славянската писменост и култура. Един от всички, които в празничния ден свалят книгата-победител или друго заглавие, ще спечели от телекома електронен четец.

Класацията за любима електронна книга стартира на 14 май, броени дни преди Деня на славянската писменост и култура. Потребителите на АБВ имаха възможност в рамките на девет дни да посочат своята книга-фаворит сред 50-те най-предпочитани заглавия в M-Tel eBook.

M-Tel eBook има в каталога си над 1000 книги. Книжарницата има близо 4000 уникални потребители. Сред книгите има класика в оригинал, периодични издания, учебни помагала и много хитови заглавия, благодарение на партньорството с издателство “БГ книга“.

Напълно безплатно от електронната книжарница на Мобилтел могат да се изтеглят всички книги, които са включени в задължителната програма за изучаване в училищата. Телекомът работи активно за дигитализацията на всички учебници и учебни помагала.

Скоро „по рафтовете” на книжарницата се очакват и книги за слушане. 

по темата: „„Гласовете ви чувам” на Димитър Талев е любимата е-книга на българите”

добавете коментар...

  1. Иннна

    Хубаво е, когато българска книга печели. M-Tel eBook показа настроенията на читателите. А се вижда, че все повече харесват книги, близки до нас. Като тези на Талев.

  2. Накамура

    Много хубава книга. Въобще добра кампания на M-Tel eBook.

Коментар