YouTube скоро и за геймърите на PS Vita

Популярната видео услуга YouTube скоро ще зарадва и притежателите на геймърски конзоли PS Vita. Към края на юни играчите ще могат да търсят и гледат видео от вселената YouTube директно на екрана на PS Vita.

 

Това ще стане със специално YouTube приложение на Sony за портативната конзола, съобщи компанията в своя блог.

Японският гигант следва стратегия за пускане на приложения с различвна насоченост, за да превърне Vita в нещо повече от обикновено устройство за игри.

Sony вижда своята конзола като конкурент на смартфоните и таблетите дори. PS Vita има приложения от рода на Skype, Netflix и Nico Nico, резултат от съвместната работа на Siny с външни разработчици.

„С помощта на YouTube приложението за PS Vita ще можете да гледате милиони клипове на 5-инчовия OLED екран – от комедии до геймърски съвети”, пише Sony в своя блог.

В новия продукт ще са достъпни всички възможности на YouTube – удобно търсене, мнения, оценки, достъп до лични акаунти и др.

PS Vita съчетава гейм изживяване с достъп до социални мрежи в реално време. Конзолата е оборудвана с 5-инчов HD OLED мултитъч дисплей, мощен четириядрен процесор, система от сензори за движение Sixaxis, вграден микрофон, предна и задна камери и др.

В допълнение, PS Vita разполага с Wi-Fi и 3G възможности за свързване, както и с разнообразни приложения. Потребителите на конзолата могат да се "срещат", "общуват", "откриват", "споделят" и "играят" с приятели.

Коментар