Firefox 13 е достъпен за сваляне

Mozilla ще пусне нова версия 13 на браузъра Firefox в понеделник, 4 юни. Кандидат финална версия на Firefox 13 вече е качена на сървърите на разработчика и е достъпна за сваляне.

Една от съществените промени е подобреният дизайн на началната страница, която сега предлага бърз достъп до важни неща, като история на зарежданията, букмаркове, история на сърфирането и настройки на браузъра.

Промените обхващат също дизайна и функционалността на табовете. Когато отварят нов таб, потребителите виждат най-посещаваните и последните посетени страници във вид на умалени изображения.

С въвеждане на „Tab on demand” пък се намалява времето за стартиране, тъй като браузърът не се опитва да зареди всички табове на сесията наведнъж, а само тези, които се достъпват.

Друга новост е „нулирането” на настройките на профила до стойностите по подразбиране, без да се губят букмаркове, пароли, кукита и данни за въвеждане във форми.

Сред останалите новости са по-добрите средства за разработка и поддръжката по подразбиране на протокола SPDY.

Даунлоуд: Firefox 13.0

по темата: „Firefox 13 е достъпен за сваляне”

добавете коментар...

  1. Usera

    Колкото повече функции се добавят към дадем софтуер толкова по-бавен, тромав и неефективен става. Постепенно унищожават всички предимства на Firefox, както и идеята потребителите сами да избират какви функционалности да инсталират или не. В момента всичко вграждат без значение дали ще се ползва или не от потребителите.

    Примери много вместо да направят прости и елегантни решения те унищожават Firefox. Премахнаха status bar вместо да направят опция hide и още много простотии.

  2. Anonymous

    @xm,

    И какво от това?

  3. xm

    С тоя темп скоро ще пуснат и версия 101.

Коментар