Пада възрастовото ограничение във Facebook

 
 
Нова технология на Facebook ще позволи регистрация в социалната мрежа и на деца под 13 години. Малчуганите ще могат да общуват в мрежата под надзора на своите родители, тъй като акаунтите им ще бъдат привързани към тези на възрастните.

Родителите ще решават кой може да стане приятел на детето им и кой не, съобщи FoxNews.com. Технологията ще позволява също на родителите да контролират достъпа до съдържание и приложения на децата им.

През миналата година във Facebook e имало около 7,5 милиона деца на възраст до 13 години, като около 5 милиона са били под 10 години, по данни от източници извън компанията.

Официално, социалната мрежа забранява регистрацията на лица под 13 години, но това ограничение лесно се заобикаля. Когато открие подобни акаунти, администрацията на Facebook ги блокира.
 

по темата: „Пада възрастовото ограничение във Facebook”

добавете коментар...

  1. ЦЕцо!!!

    Тоз цукърбърк ли беше тотално оглупял. На борса се излиза с голяма печалба, а не с евентуална такава от реклами. Сега търси кого да зариби с Фасбуклука си . Няма стане отсега му казвам, щото у дебелите книги пише за едно му викат( ефект на засищане) демек старите потребители възират яко особенно от първите държави)))

  2. сурат-тефтерджия

    Направо да се задължат родителите при раждане на дете да се регистрира в сураттефтеря и там да си получава свидетлството за раждане. Кво ша си играем на шикълки.

Коментар