“Информационно обслужване” с ново ръководство

Държавната ИТ компания „Информационно обслужване” обяви нов управленски екип, съставен от професионалисти в технологичния сектор, и план за преструктуриране на дружеството.

В състава на ръководството влизат: Мирослав Младенов – идва от М-Тел на позиция директор технологии; Никола Буров – досегашен член на мениджърския екип на Cisco България, който ще отговаря за продажбите и управлението на проекти; и Мария Рац – дългогодишен ръководител кариерно развитие в М-Тел, която сега ще ръководи развитието на човешкия ресурс в Информационно обслужване.

По-рано тази година Александър Колев зае поста на изпълнителен директор, като обяви, че създаването на професионален мениджърски екип е един от приоритетите му.

Твърде много години една добра българска компания не бе управлявана професионално. Една от първите ми цели след влизане в длъжност бе да променя това. Отне ни няколко месеца да привлечем най-подходящите специалисти и сега вече можем да насочим вниманието си към промяна в операциите на компанията”, заяви Колев на днешната пресконференция.

Целта е изграждане на „ефективна, прозрачна и модерна българска технологична компания”, допълни той. Очаква се управленският екип да въведе по-добри практики за мениджмънт и да затвърди позицията на Информационно обслужване като „екперт в електронното управление в България”.

За първите четири месеца на годината компанията е подобрила своите оперативни и финансови показатели, като постига значително по-висок финансов резултат с 0,5 млн. лв., в сравнение със заложения по бизнес план. При планирана загуба за полугодието, ръоководството ще се стреми да реализира печалба.

Съотношението на външните услуги към приходите намалява с 10% спрямо същия период на миналата година. Реализирана е икономия на материали, суровини и консумативни разходи в размер на 135 хил.лв., спрямо заложените в бизнес плана.

За периода януари-април 2012 г. е постигнат  ръст на приходите от 3%, при ръст на разходите от 2%. Ефективността на труда (приход на един служител), след спад от 14% за 2010 г. и 19% за 2011 г., бележи ръст от 14% за първите четири месеца на годината.

За периода е реализирана икономия на средства за работна заплата в размер на 4% и намаляване на персонала с 10%, спрямо същия период на предходната година.

Коментари по темата: „“Информационно обслужване” с ново ръководство”

добавете коментар...

  1. RPD

    Подкрепям иновационната концепция, доктрина и стратегия на новото ръководство на ИО и най-вече в изложените виждания и бъдещи действия на Директорът и, г-н Александър Колев.
    Пожелавам далновидно, без сътресения – спокойно прогресивно развитие и успехи, гарант за необходимия съществен принос на Дружеството за поетапното развитие и просперитет на Държавата ни.

Коментар