MSI Slider S20 – ултрабук трансформер

Ултрабуците и таблетите с Windows 8 са сред най-горещите продукти на изложението Computex 2012 в тайванската столица Тайпе. Една от големите местни компании с глобално присъствие, MSI, показа ултрабук трансформер под управление на новата ОС на Microsoft, която все още не е излязла официално.

Slider S20 е необикновен ултрабук, който не се разтваря както нормалните модели, а се трансформира – от таблет в ултрабук и обратно.

Устройството стъпва на дизайна на прототипа Letexo, показан по-рано от Intel на форума за разработчици IDF в Пекин. MSI е направила някои промени спрямо референтния модел, но те са незначителни.

Slider S20 се отличава с отзивчив сензорен екран с диагонал 11,6 инча и клавиатура от островен тип, интегрирана в корпуса. Дебелината на ултрабука не надвишава 2 см, а теглото е 1,3 кг.

Slider S20 се базира на процесор Intel Ivy Bridge (трето поколение Core) с ниска консумация на енергия. Налични са портове USB 3.0 и HDMI, безжични модули Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0, както и адаптер за 3G или LTE. Цената на ултрабука все още не обявена.
 

Коментар