Nokia Asha Touch – достъпно интернет изживяване

Asha Touch е новата гама мобилни тъчскрийн телефони на Nokia в ниския ценови клас. Трите модела Asha 305, Asha 306 и Asha 311 допълват семейството Аsha, което е на пазара от октомври 2011 г. и в момента се състои от 10 мобилни устройства, насочени към младите потребители на социални мрежи.

Asha 305/306/311 идват с напълно обновен сензорен потребителски интерфейс. Стилният Asha 311 e 3.5G капацитивен тъчскрийн телефон с 1GHz процесор за интернет изживяване. Яркият Asha 305 e развлекателен и достъпен телефон с ръбеста форма, който лесно работи с две SIM карта. Подобен на него, Asha 306 работи само с една SIM карта и до момента е най-евтиният Wi-Fi мобилен телефон на Nokia.

Тези мобилни устройства предлагат на младите градски жители това, което ценят най-много – добре изглеждащ телефон, интуитивно и достъпно интернет изживяване.

Новите устройства работят с Nokia Browser 2.0, който използва облачна технология за да компресира трафика на информация до 90 процента с цел по-бърз и по-евтин достъп до интернет. Страниците се отварят три пъти по-бързо в сравнение с устройствата, които не използват клауд технологията, твърди Nokia.

Връзката с приятели и семейство става чрез едно докосване на екрана, максимално улеснено е и споделянето на файлове и линкове в социалните мрежи. Download Manager опростява организирането на музикални файлове, снимки и видео, като ги съхранява на външна карта памет.

Nokia Asha 305, 306 и 311 са създадени и за забавление. Всички потребители на телефоните ще получат от Nokia 40 безплатни ЕА игри, вкл. Tetris, Need for Speed: The Run и FIFA 2012. Nokia Asha 311 се предлага и с включени 15 нива на Angry Birds.

Nokia Asha 311 е компактно устройство с цветен сензорен екран, който има поляризационен филтър и е устойчив на надраскване. Моделът разполага с 3,2-мегапикселова камера, предварително-инсталирани Nokia Maps и специална версия на Angry Birds.

Предварително-зареденият Social Client опростява достъпа до Facebook, Twitter и други социални мрежи, а Nokia Browser ускорява сърфирането в интернет. Телефонът поддържа и най-популярните приложения за безплатни текстови съобщения.

Nokia Asha 305 е симпатичен телефон с два слота за SIM карта Easy Swap, за да пестят разходи. Телефонът има ярък 3-инчов WQVGA резистентен сензорен екран, Bluetooth, Dual Band, 2 –мегапикселова камера, Nokia Maps и 40 безплатни ЕА игри. Работи с иновативния Nokia Browser.

Nokia Asha 306 е „сестрата” на Nokia Asha 305. Освен всички характеристики, които има Asha 305, моделът Asha 306  включва и екслузивната за модела WLAN функция, с която потребителите могат да бъдат в интернет и когато са в движение. Asha 306 поддържа и видео стрийминг чрез GPRS и WLAN.

Nokia позиционира устройствата в ценовия клас, т.е. бюджетни устройства. Продажбите на Asha 305 ще започнат този месец на цена 63 евро. Моделите Asha 306 и Asha 311 се очакват през третото тримесечие на цени съответно 68 евро и 92 евро.

Коментар