Прогноза: Windows Phone втора при мобилните ОС

Мобилната операционна система Windows Phone на Microsoft ще отбележи значителен ръст през следващите четири години, прогнозира IDC. Възходът ще се дължи на партньорството на Microsoft с Nokia – доскоро най-големия производител на мобилни телефони и смартфони в света.

IDC очаква Windows Phone да заеме 19,2% дял от пазара през 2016 г., което ще й отреди второ място сред мобилните ОС. В момента сумарният дял на новата платформа на Microsoft и на старата (Windows Mobile) е само 5,2%.

Съгласно прогнозата на IDC, Windows Phone ще нараства с 46,2% средногодишно в следващите четири години, което ще бъде най-големият ръст сред всички мобилни платформи.

Android ще достигне своя пик от 61% през настоящата година и постепенно ще отстъпва до 52,9% през 2016 г., като ще остане най-популярната и търсена мобилна платформа, с най-голям пазарен дял.

IDC очаква Apple iOS също да губи пазарен дял – от 20,5% през настоящата година до 19% през 2016-та, което ще й гарантира трето място на пазара за мобилни ОС. Място в челната петица ще запазят BlackBerry OS и Symbian.

по темата: „Прогноза: Windows Phone втора при мобилните ОС”

добавете коментар...

  1. Кir

    asd, aко си от Samsung или Intel, ще ти повярвам. Ама, ако не си -по-добре си трай. Nokia и Мicrosoft определено са силен тандем и нищо чудно делът на Вин 8 да порасте.

  2. asd

    Аха … ще стане! Някъде през лятото – кукувото лято. Те Интел и Самсунг ей така си хвърлят парите в Tizen … Муахахахахахахах!

  3. :)

    Голям смях…ще заеме 19% ама нанайси 🙂
    Android и Apple ще водят пазара мноооооооооооооооооого дълго
    Не вярвам уинбоз фоун да вземе повече от 1.5%-2%…да не говорим колко смешна системка е…

Коментар