AMD обеща евтини ултрабуци

Ултратънките лаптопи с ускорени процесори AMD APU ще бъдат по-евтини от моделите с Intel чипове, обеща компанията.

 

Джон Тейлър, маркетинг директор на AMD, коментира, че Intel е наложила много ограничения върху конструкцията на ултрабуците. В резултат на това цените падат бавно, пише digitimes.com.

На свой ред, ултрабуците на AMD платформа, в частност APU серия А, не само са по-евтини, но имат и други предимства като четириядрени процесори, по-висока графична производителност и по-дълго време за автономна работа.

В момента цените на повечето ултрабуци с Intel процесори се движат в диапазона $749-1499. Цените на AMD-базираните ултрабуци ще бъдат в границите $599-899, обеща Джон Тейлър.

Фактически, цените ще се определят от партньорите на компанията, като в бъдеще се очакват и модели по $549.

Само компании като Apple и Sony могат да си позволят ултрабуци по-скъпи от $899, без да отблъснат потребители, коментира Тейлър. Ето защо AMD предпочита да се фокусира върху масовия сегмент с цени под $899.

Заедно с излизане на Windows 8 на пазара ще се появят и процесорите APU серия Z, известни в момента с кодовото име Hondo. Освен това AMD разглежда възможността за навлизане на пазара за Android платформи, разкри Джон Тейлър.

Коментар