Обновен сайт Music Idol тръгва с шоу по bTV

Веднага след края на първия епизод на Music Idol в ефира на bTV, който ще се излъчи днес от 20 часа, ще стартира и новата версия на сайта www.musicidol.btv.bg/, разработен от bTV и Нет Инфо.БГ.
В продължение на месец феновете на Music Idol ще могат да се следят и във виртуалното пространство емоциите от регионалните кастинги в петте града, прослушването на 150те участници и избирането на 40те, които ще се борят за вота на зрителите.
С богато мултимедийно съдържание, www.musicidol.btv.bg ще пресъздава онлайн всички емоции, сълзи и тръпки на бъдещите звезди. Така зрителите ще могат да изживеят емоцията на участниците многократно и да следят по всяко време вълненията около избирането на музикалния идол на България.
Рубриките “Кастинги” и “Новини” синтезират най-любопитните моменти и факти около преживяването на кандидатите, снимачния екип и нововъведенията в предаването. Във форума на сайта феновете на Music Idol могат да споделят своите мнения, желания и очаквания от шоуто.
Сайтът включва и секции с информация и снимков материал за журито и водещите на предаването и разяснява подробно историята и правилата на формата. На по-късен етап Интернет феновете ще открият и ексклузивни видеоматериали, които не са излъчени в ефир.
Pop Idol е британска продукция, собственост на компанията Fremantle Media и реализирана в около 100 сезона, под различни имена, в над 40 държави. Шоуто бележи голям успех дори в страни с много консервативни култури. Идейната концепция за този ТВ формат е от 1998 г. и принадлежи на музикалния импресарио Саймън Фулър.
Дебютът на Pop Idol е на 5 октомври 2001 г. по британската телевизия ITV1 и постига голям успех. Съществуват много копия на PopIdol, но до момента нито едно не е постигнало успеха на оригинала.
Сред най-известните участници в историята на Pop Idol в света е Кели Кларксън, победителка в американската продукция American Idol през 2002 година. Тя е певица и актриса, носителка е на наградата Грами и е постигнала голям успех в поп и рок жанровете. Дебютният поп албум на Кларксън – Thankful (2003) – е продуциран от RCA Records. Вторият й албум – Breakaway (2004) – става мултиплатинен, а след неговия успех Кларксън се ориентира към рок музиката.

Коментар