AMD с ново поколение карта за видеостени

AMD пусна следващо поколение професионални графични карти FirePro W600. Това е първото графично решение на компанията, което използва архитектура Graphics Core Next и 28-нанометров производствен процес.

Картите са насочени към изчислителни среди с висока резолюция и многоекранни дисплеи, например за проверка времето на полета на летището или за гледане на реклами на големи екрани в центъра на града.

Инсталаторите на дисплеи в момента заменят единичните дисплеи с ниска резолюция с масиви от HD LED, LCD и плазмени екрани с висока резолюция, събрани заедно, за да покажат едно изображение, или разделени на няколко информационни потока.

По-тънката, по-лека и ценово-ефективна природа на тези технологии прави многоекранните видео стени привлекателни за много компании от рекламната и развлекателната индустрия, както и за специализирани доставчици на решения за обучение, видеоконференции и сигурност.

AMD FirePro W600 – характеристики:

  • Поддръжка на до 6 дисплеи или проектори с висока резолюция от карта на единичен слот с 6 мини DisplayPort конектори
  • 2GB GDDR5 графична памет
  • Поддръжка на два HD видеопотока чрез Unified Video Decoder на AMD
  • Възможност за припокриване на прожектираното изображение, с цел  създаване на една картина
  • AMD PowerTune технология за динамична оптимизация на потреблението на енергия при работа и AMD ZeroCore Power технология за намаление на потреблението на енергия при бездействие.

На провежданото в момента изложение InfoComm 2012 компанията показва многомониторни демо стени, „задвижвани” от FirePro W600, съвместно с решения на технологични партньори.

Коментар