BI софтуер фаворизира Испания на европейското

Испания най-вероятно ще спечели Европейското първенство по футбол, прогнозира ново приложение на системата за бизнес анализ QlikView. Шансовете на настоящия световен и европейски шампион да да повтори успеха си отпреди четири години се оценяват на 25,2% от софтуера Kick-It & Qlik-It

 
Приложението, създадено на базата на платформа QlikView Business Discovery, анализира данни от европейските първенства по футбол от 1960 година насам. Потребителите получават достъп до цялата информация за футболните отбори от страните, които участват, както и за самите играчи.
 
Kick-It & Qlik-It използва технологията на QlikView за бързо анализиране на данните от шампионата, а оттам и възможност за по-точни прогнози за резултатите от мачовете. Според „умния” софтуер, преди вчерашните срещи най-големи шансове за краен победител на европейдското имаше Испания, докато Германия е с 17,4%, а Холандия – с 12,6% (след загубата от Германия шансовете на „лалетата” вече клонят към нулата).
 
Приложението е достъпно безплатно онлайн за потребителите и може да работи на различни мобилни устройства.
 
„BI системата QlikView се използва главно за бизнес цели, но с това безплатно приложение, изцяло насочено към крайните потребители, всеки човек може лесно да се убеди в неговите възможности”, коментира Калин Цветанов, управител на Инфос България – компанията дистрибутор на QlikView у нас.
 

Коментар