Johnson Controls показа иновация, разработена у нас

Доставчикът на автомобилна интериорна електроника Johnson Controls представи за първи у нас технологията Connected Center Stack, създадена в развойния център на компанията в София. Устройството е прототип на централната конзола и помага на водачите да свързват различни електронни устройства и външни приложения към автомобила.

Демонстраторът Connected Center Stack показва възможностите на компанията в технологиите за разпознаване на глас, взаимодействието между водача и автомобила и интеграцията на технологии в автомобилния интериор, заяви Светозар Русинов, главен инженер в отдел Connectivity в развойния център в София.

Connected Center Stack дава усещане за плавно взаимодействие между човека и машината (HMI), в центъра на което стои водачът, съчетано със свързаност към външни мобилни устройства, услуги и приложения. Потребителите получават лесен достъп до социални мрежи, забавления и услуги, базирани на местоположението.

Възможностите на устройството включват разпознаване на реч на различни езици и ползване на мобилен телефон със свободни ръце, включително гласово набиране, синхронизация и съхраняване на контактите от адресната книга, пренос на изображения, текстови и и-мейл съобщения с ползване на технология текст към говор.

Освен това, демонстраторът възпроизвежда поточно музика през USB или Bluetooth от MP3 плейъри, USB флаш памет устройства или мобилни телефони (смартфони), а също има възможност за достъп до популярни мобилни приложения.

Технологията за взаимодействие между устройствата с помощта на Nokia Terminal Mode позволява съдържанието от екрана на смартфона да се пренася на дисплея в автомобила. Свързването с телефонни приложения, разработени от Johnson Controls, дава на водачите достъп до информация за автомобила и възможност да актуализират софтуера на автомобила и да откриват автомобила когато се наложи издирването му.

Освен това, софтуерната архитектура на Connected Center Stack позволява актуализация на приложенията и добавяне на нови приложения като Global-Positioning System (GPS) и други услуги, базирани на местоположението.

Connected Center Stack ще бъде наличен за вграждане в модели автомобили, които ще излязат на пазара през 2014 г.

Johnson Controls разработва в България продукти и технологии в областта на автомобилната интериорна електроника с възможности за свързаност от 2006 година с екип от четирима инженери. Днес отделът Connectivity в развойния център в София наброява над 100 инженери и специалисти по разработка на софтуер за вградени системи.

Коментар