Microsoft излиза с таблет срещу Apple

Microsoft ще обяви собствен таблет следващата седмица на ексклузивно събитие в Лос Анджелис, съобщи CNET. По-рано днес стана ясно, че компанията е изпратила покани до журналистите, без да съобщи за темата на пресконференцията.

Ако информацията се потвърди, това ще означава нов бизнес модел за Microsoft. Досега компанията предпочиташе да остави обявяването на устройства с Windows на своите партньори производители.

Този път обаче софтуерният гигант ще се заеме и с проектирането на хардуерния дизайн, т.е. става въпрос за произведен от Microsoft таблет.

Подобен подход изправя компанията от Редмънт в директна конкуренция с Apple. Целта на Microsoft очевидно е да постигне по-високо качество, контролирайки проектирането както на софтуера, така и на хардуера на устройството по начина, по който го прави Apple.

Докато обаче Apple няма клонинги с iOS, то Windows 8 таблети ще предложат всички производители на PC, което означава, че  Microsoft ще се конкурира и с партньорите си.

Коментари по темата: „Microsoft излиза с таблет срещу Apple”

добавете коментар...

  1. MOR

    Aйде да не говориш вместо мен, става ли? Ти като си по-наясно, кажи с какво точно този таблет ще пребори останалите на пазара? Пазарът е залят с тия таблети, желязо като желязо, не можеш да откроиш което и да е – и недостъкът на всички е ОСът.

  2. MS

    MOR доста добро изказване за многомилярдната компания. Предполагам ти самия си проектирал и хардуеър и софт, че говориш така. Просто си поредния бастун с желание да каже нещо мъдро

  3. MOR

    Maйкрософт с кого ли не се конкурира – когото не може да купи, с него излиза да се конкурира. Каква ще е разликата да извадят собствен таблет? Нали ОС-ът ще е същият? Купили са некой малък дизайн за таблет – то не че нещо много се различават всичките, и айдеее – извадиха конкурент. Смешковци, само вдигат шум около себе си.

  4. ха-ха

    тъпо-тъпо!

Коментар