Уеб приложенията Office минават на Metro

Microsoft е почти готова с новия Metro интерфейс на уеб приложенията от пакета Office, които са част от услугите SkyDrive и Hotmail. В интернет изтекоха екранни снимки от приложенията, а потребителите скоро ще получат достъп до предварителните обновени версии, съвместими с Windows 8, съобщи LiveSide.com.

 

Новият интерфейс е близък до концепцията Metro, като се отличава с плоски бутони на менюто по подобие на тези в очаквания Office 15 (или Office 2013 според някои източници). Добавена е възможност за преглеждане на коментари в режим на четене.

Предвидени са също нови възможности за увеличение и намаление на размера на шрифтовете, изравняване на редовете по ширина на страницата и управление на разстоянието между параграфите. Налично е и ново меню за оформление на страницата, разположено на панела в режим на редактиране. Менюто "файл" в уеб версиите на Word и PowerPoint е станало по-близко до това в Office 2013.

Бета-версията на Office 2013 се очаква по-късно този месец, а скоро след това вероятно ще бъдат активирани и предварителните версии на уеб приложенията. Финалните им издания се очакват не по-рано от излизането на новия офис пакет.

Коментар