Почти всички бащи се чувстват ИТ експерти

93% от бащите в семействата считат себе си за ИТ експерти, способни да решат практически всеки компютърен проблем, разкри проучване на TeamViewer сред няколко хиляди американци.

Останалите членове на семействата обаче са на друго мнение – само 21% от тях признават лидерската роля на татковците по ИТ въпроси. Повечето американци (65%) отчитат факта, че мъжете са по-добре подготвени технически по отношение на компютрите, в сравнение с жените, съобщава CNET.

Членовете на семействата обаче са на мнение, че синовете и внуците им са най-компетентни в ИТ сферата (42%). Дъщерите и внучките получават признание като компютърни спецове от само 11% от анкетираните.

Любопитна е и статистиката за причините, които пречат на членовете на семействата да се обръщат за помощ към домашния ИТ експерт. 36% от анкетираните посочват отсъствието на „ИТ гуруто” от дома в момента, когато е възникнал проблем.

30% твърдят, че ИТ специалистът е зает твърде много с други дела, а 23% — че живее далече. Всеки пети (21%) признава, че не желае да дава достъп до компютъра си на друг член на семейството, а почти толкова (19%) от анкетираните предпочитат сами да се справят с ИТ проблемите.

Коментар