Ерик Шмид спряган за шеф на Ню Йорк Таймс

Председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмид е сред спряганите имена за шеф на Ню Йорк Таймс – третия по популярност вестник в САЩ след Уол Стрийт Джърнъл и Ю Ес Ей Тодай. 

 
Ерик Шмид има шанс да оглави Ню Йорк Таймс 
Изданието търси нов генерален директор, който ще помогне за възстановяване на високото ниво на продажби, пише Блумбърг. Ръководството на вестника предпочита кандидат технократ, тъй като се стреми да извлече по-голяма полза от интернет.
 
Ерик Шмид отстъпи поста CEO на Google през април 2011 г., но остана председател на борда на директорите на най-голямата интернет компания. Преди да оглави Google, той отговаряше за вестниците на гиганта Time Warner. Опитът на Шмид с издателския бизнес привлича интереса на Ню Йорк Таймс към него като евентуален нов ръководител на вестника.
 
Продължава тенденцията все повече читатели да ползват главно интернет като източник на новини. В периода октомври 2011 – март 2012 г. броят на онлайн абонатите на Ню Йорк Таймс е нараснал със 73%, докато читателите на печатното издание намаляват. 
 
Увеличението на интернет аудиторията обаче не помога на изданието. Финансовите показатели на компанията продължават да се влошават.
 

Коментар