ПРОФОН и АБРО с ново рамково споразумение

Дружеството за колективно управление правата на артистите-изпълнители и музикалните продуценти ПРОФОН подписа рамково споразумение с Асоциацията на радио- и телевизионните оператори – АБРО, което урежда изплащането на възнагражденията, дължими на правоносителите за използване на звукозаписи от страна на радио операторите – членове на АБРО през 2011 г. и 2012г.

Документът задава сроковете и параметрите, според които всеки един радио оператор, член на АБРО, трябва да уреди използването на защитени звукозаписи през посочения период с индивидуално споразумение, отразяващо постигнатите договорености на браншово равнище.

През април 2011 г. двете двете организации подписаха рамковото споразумение за възнагражденията за 2009 г. и 2010 г. в присъствието на представители на Министерство на културата, СЕМ и посланика на САЩ в България. ПРОФОН припомня, че това споразумение е повратен момент в отношенията между дружеството и основната група ползватели на музика.

Новото рамковото споразумение за 2011 г. и 2012 г. „създава предпоставки за ползотворно обсъждане на размерите на възнагражденията за защитени звукозаписи, дължими от доставчиците на радио услуги, в изпълнение на последните изисквания на Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП), в сила от месец март 2011 г.”, уточниха от ПРОФОН.

Коментари по темата: „ПРОФОН и АБРО с ново рамково споразумение”

добавете коментар...

  1. o /o

    „Една от причините за оживлението беше, че на голяма част от континента други хора предпочитаха да печелят пари, без изобщо да работят, и тъй като на Диска все още му предстоеше да развие музикална звукозаписна индустрия, те бяха принудени да прибегнат към по-стари, по-традиционни форми на бандитизъм.”

    -Тери Пратчет, „Еманципирана магия”, 1987

  2. Наблюдател

    Искаме пари, искаме много пари… искаме всичкитееее… искаме… А който не дава, му пращаме ГДБОП…

Коментар