Неизлъчвано интервю със Стив Джобс в iTunes

Документален филм, сниман през 1995 г., десетилетие след като Стив Джобс напуска Apple, се появи още през миналия ноември, но сега вече е достъпен за $3,99 в iTunes.

70-минутното интервю е проведено от Робърт Кринджли, известен още с псевдонима Марк Стивънс. Първоначално той е имал възможност да използва само десет минути от него за свой документален филм, но по-късно успява да издейства и останалата част от режисьора Пол Сен, съобщи CNET.

Във филма, озаглавен “Steve Jobs: The Lost Interview”, се долавя типичният хумор на Джобс, както и склонността му да критикува. Робърт Кринджли е говорел със съоснователя на Apple по време на доста труден и изпълнен с предизвикателства за него период, а именно когато работи за развойната компания NeXT и Pixar Animation Studios.

Apple няма да промотира филма в iTunes, тъй като го намира за твърде спорен. Според Кринджли обаче, няма нищо в интервюто, което би могло да предизвика полемика. Той просто смята, че филмът представя интересен човек като Джобс в различна светлина.

Най-вероятно, Applе не одобрява филма поради простата причина, че не притежава контрол върху информацията в него, а това не е благоприятно за която и да е могъща световна фирма, коментира Стивънс.

Коментари по темата: „Неизлъчвано интервю със Стив Джобс в iTunes”

добавете коментар...

  1. z

    Има го в the5iratebay

Коментар