АСБИС стана дистрибутор №1 на Seagate в Европа

За първи път в историята си АСБИС Ентерпрайзиз успя да заеме позицията на номер едно дистрибутор на продуктите на Seagate в Европа. През четвъртото тримесечие на 2006 г. компанията, която оперира директно и на българския пазар, остави зад себе си всички други европейски дистрибутори, стана ясно по време на среща на ръководния екип в Кипър.
Като цяло, АСБИС Ентерпрайзиз отчете много високи резултати през годината и постигане на набелязаните стратегически цели. Три седмици преди края на 2006-та международният дистрибутор премина бариерата от 1 милиард долара.
АСБИС България, в частност, бе отличен като „Втори Най-добър” сред 35-те поделения на корпорацията, отстъпвайки само на АСБИС Украйна, съобщиха от местния офис.
“Независимо, че делът на АСБИС България в общите продажби на АСБИС Ентерпрайзиз е сравнително скромен, ръководството отчита добрите общи финансови параметри, добре развитото продуктово портфолио и завоюваната силна позиция на нашия пазар,” коментира Митко Топалов, регионален директор в дистрибутора и дългогодишен търговски директор на АСБИС България. „Това е наистина голяма чест и голямо признание за усилията на нашия колектив и качеството на нашата работа”, допълни той.
По време на срещата в Кипър бяха обявени нови стратегически сътрудничества. АСБИС е сключил договор със Samsung за разпространение на твърдите дискове на производителя от всички местни офиси на дистрибутора. Друго ново партньорство е това с АМСС, производител на RAID контролери с марка 3ware и на комуникационни решения. С контролерите 3ware дистрибуторът допълва доста разнообразната си и в момента гама сторидж решения за всички пазарни сегменти.
АСБИС България е сключил споразумение на местно ниво за дистрибуция на дънните платки Elitegroup, което ще разшири вече предлаганата линия продукти от този тип, допълниха от компанията.
АСБИС е един от основните доставчици на ИТ продукти на нашия пазар, като оперира чрез собствен офис, складова база и широка мрежа от дилъри. Компанията беше обявявана за “дистрибутор с най-висока степен на доверие” и “най-добър дистрибутор” в проучвания сред дилърите, проведени от анализаторската фирма CBN-България. През август м.г. поста търговски директор на АСБИС България зае Таня Янева, която наследи Митко Топалов.

Коментар