Wii завладява старческите домове

  
Nintendo може да се похвали с невероятно успешен старт на новата си конзола за видео игри Wii. Новаторският дизайн на контролера й отвори вратата към един доскоро недостъпен пазар – хората, които по принцип не играят видео игри.

Специалистите по маркетинг на Nintendo се осмелиха да отидат отвъд традиционните пазари и се прицелиха към една консервативна група потребители, а именно пенсионерите. Те тръгнаха смело срещу течението и представиха новата си конзола на конференция на американската асоциация на пенсионерите. Офертата им беше посрещнаха къде с насмешка, къде с неразбиране.
Но в крайна сметка усилията на Nintendo изглежда ще бъдат възнаградени. Вестник Chicago Tribune пише, че Wii в момента е най-новият хит в един от старческите домове край Чикаго, където средната възраст е 77 години. Най-популярна е играта на боулинг, която е част от Wii Sports.
Повече от 20 живеещи постоянно в дома пенсионери са се записали за участие във виртуален турнир по боулинг, който ще се състои в залата за развлечения на дома. Там дори е инсталиран вентилатор, където състезателите да си изсушават ръцете, преди да хвърлят топката, точно както е в истинските зали по боулинг.
Въпреки че Wii Sports се характеризира с графика и герои, подобни на тези в анимационните филмчета, които нормално са предназначени да се харесват на деца, пенсионерите са абсолютни завладени от реализма, предлаган от Wii Remote.

Коментар