Таблетите ще намалят употребата на хартия

Навлизането на таблет компютри ще доведе до намаляване употребата на хартия, вкл. и в офисите, сочи проучване на Gartner сред потребители в САЩ, Великобритания и Австралия.

Резултатите, публикувани от ZDNet, показват, че 81% от анкетираните потребители използват таблети за преглеждане на електронна поща. 69% признават по-голямото удобство на тези устройства при четене на новини, 63% се информират за времето, 63% посещават социални сайтове, а 60% ползват таблетите за игри.

Над половината притежатели на таблети предпочитат да четат новини, книги, вестници и списания в интернет, отколкото на хартия. Почти всеки трети анкетиран признава, че е чел книга на таблета си. 13% са направили същото на своя ноутбук, а 13% – на телефона си.

Все още е рано да се твърди, че хартиените издания ще бъдат унищожени от мобилните устройства, коментира анализатор от Gartner. Но във всички случаи таблетите са способни да намалят обема на използваната хартия. Това важи и за корпоративните среди, където в момента се наблюдава тенденция, наричана „кънсъмеризация”.

Коментар