Olympus конкурира Google в допълнената реалност

Японската компания Olympus работи по проект за очила с допълнена реалност, каквито вече показа Google. Устройството, известно засега като MEG4.0, се свързва през Bluetooth към смартфон и доставя на потребителя информация на неголям дисплей.

Olympus използва собствена оптична технология, която максимизира видимостта на околния свят. MEG4.0 се закрепва към обикновени очила и не разполага с камера, което е изненада предвид факта, че Olympus произвежда фотоапарати.

Устройството показва информацията на малък дисплей с резолюция  QVGA (320?240) и може да работи в активен режим по 15 секунди на всеки две минути в продължение на осем часа.

MEG4.0 включва също акселерометър, чрез който се определя положението на главата на потребителя с цел предприемане на съответни действия, засега неизвестно какви.

Не за първи път Olympus експериментира с подобен миниатюрен дисплей. Компанията работи по технологията от 2005 година. Вероятно сега е моментът устройства като MEG4.0 и Project Glass да се наложат на потребителския пазар с поносими цени.

Коментар