Разширяват гаранциите за дънни платки

Компаниите Asus и Gigabyte, основни играчи на пазара за дънни платки, разшириха гаранциите за своите продукти. Целта е да бъде стимулирано потребителското търсене в условия на неблагоприятна икономическа ситуация на световния пазар и спад на цените на дънните платки.

Gigabyte обяви, че ще отстранява безплатно всякакви проблеми по дънните платки в рамките на гаранционния период, дори ако за тях са виновни потребителите. Освен това за покупки до края на 2012 г. Gigabyte удължава срока на гаранцията до четири години, съобщи digitimes.com.

В отговор, конкурентът Asus обяви безплатни услуги по ремонт на дънни платки, повредени от клиента. Ако платките се непригодни за ремонт, компанията ще осигури безплатна замяна, вкл. приемане и доставка.

Предвид тези промени, се очаква цената на дънните платки да нарасне, тъй като двете компании ще трябва да осигурят допълнителни складови наличности от компоненти за извършване на безплатните ремонти.

Коментари по темата: „Разширяват гаранциите за дънни платки”

добавете коментар...

  1. Георги

    Никой и нищо не може да ме накара да пазарувам пак Asus или от Most.bg, след както ми отказаха гаранцията на дъното защото някой беше забил отвертка /или поне така изглеждаше/ в слота за процесора, а като го закарах за рекламация си работеше просто след около 30-тина минути рестартираше, така че със сигурност не съм бил аз.

Коментар