Инвеститорите вярват в успеха на новия Windows

Въпреки че в последните 10 години акциите на Microsoft практически не превишиха границата от 30 долара за брой, компанията може да си върне предишното уважение от страна на инвеститорите още през 2013 година, смята шефът на Highmark Capital Тод Левенштейн.

 

Подобно мнение изразява и Рик Шерлунд от Nomura Holdings. Според него, новите операционни системи Windows, очаквани на пазара по-късно тази година, ще помогнат много на Microsoft.

"Windows не само няма да изчезне. Тя може да стане номер две на пазара на операционни системи за таблети и номер едно при таблет-подобните ноутбуци", коментира Марк Мордлър от Bernstein Research.

Позициите на Microsoft на пазара за мобилен софтуер продължават да са слаби. Платформата Windows Phone има само 4% дял на пазара за смартфони в САЩ, по данни на ComScore.

Има обаче предпоставки най-големият производител на софтуер за РС да пожъне успех и в мобилния сегмент, смята Бил Дейвидсън, старши вицепрезидент на Qualcomm – един от големите производители на чипове за мобилни устройства. Според главния изпълнителен директор на Destination Wealth Management – Майкъл Йошиками, за целта Microsoft трябва да погълне Nokia или да купи дял от нея.

Microsoft ще обяви резултати за последната финансова година на 19 юли. Уол Стрийт очаква първите в историята на компанията загуби в размер на 366 млн. долара.

Коментар