Kouziro FT103 – стационарен таблет

Докато Apple подготвя мини версия на своя популярен таблет iPad, други производители атакуват пазара с огромни за класа си устройства. Японската компания Kouziro пусна таблет с 21,5-инчов екран, предназначен за стационарна употреба, подобно на „моноблок" компютрите, при които дисплеят и системният блок са поместени в един корпус.

Необичайният таблет на Kouziro, наречен FT103, работи под управление на операционна система Android 4.0 и поддържа Full HD резолюция. Безспорно, това е едно от най-големите устройства, които използват платформата на Google, като се изключат телевизорите.

Всъщност наименованието „таблет" едва ли е най-удачно за FT103. За таблетите е характерна мобилността и автономната работа, докато творението на Kouziro няма батерия и работи постоянно включено към контакта. Така FT103 по-скоро се явява потомък на фоторамките или моноблок компютрите, макар и да има коренно различна конфигурация.

FT103 стъпва на едночипова система TI OMAP 4428 с процесор, работещ на тактова честота 1 GHz. Таблетът разполага с 8 GB флаш памет, два USB порта, Ethernet порт и уеб камера. Наличен и вход HDMI, който позволява FT103 да се използва като допълнителен монитор за лаптоп. Цената на FT103 е около $440.

Коментар