HP представя нов поглед върху облака

Конференция, посветена на облачните технологии, организира Хюлет-Пакард България следващата седмица в София. Ключов момент в програмата ще бъде атрактивна демонстрация на хардуерното решение HP Cloud Matrix и софтуера Cloud System Automation, съобщиха организаторите.

Под мотото „Овладей силата на Облака” конференцията представя нов поглед върху „клауд” технологиите. Експерти от HP ще направят реалистична и обективна оценка на настоящата инфраструктура спрямо облака.

Наскоро ИТ гигантът от Пало Алто представи пакет от нови продукти и услуги, които позволяват на обществения и частния сектор да се възползват от силата на облака, като гарантират необходимите нива на сигурност, производителност и безотказност.

HP Cloud Matrix е решение от типа „Инфраструктура като услуга” (IaaS) за внедряване в частни и публични облаци. Изградено е на основата на конвергираната инфраструктура на HP, вкл. HP BladeSystem, Matrix Operating Environment и Cloud Service Automation за Matrix. Клиентите на HP Cloud Matrix могат да изграждат, управляват и ползват клауд услуги чрез частни облаци, публични облаци и традиционни ИТ среди, като не е задължително да използват само единия тип.

HP Cloud System Automation е компонент на HP VirtualSystem, серия от интегрирани сървъри, сториджи и мрежови инфраструктури за виртуалните среди на Citrix, Microsoft и VMware. Състои се от софтуерни инструменти за автоматизация и помага на бизнеса и публичния сектор да внедряват и управляват облачни приложения в разнообразни и разширяващи се клауд среди. Софтуерът е част от обширно портфолио от облачни продукти, услуги и решения на HP.

С помощта на HP Cloud System Automation отделите по ИТ  могат да мигрират и управляват приложения, преминавайки от частни облачни системи на публични облаци или традиционни ИТ системи и обратно. Решението предоставя единна сигурност, управление и съвместимост на различните приложения, както и на физически и виртуални инфраструктури.

Софтуерът автоматизира ключови ИТ процеси, за да осигури единен подход към управлението на ИТ ресурсите. Също така позволява автоматично увеличаване и намаляване на наличните ресурси, за да се постигне желаното качество на услугите.

Конференцията „Овладей силата на Облака” ще се проведе на 20 юли 2012, петък, в Образователния център на НР България. Участието в нея е безплатно, като желаещите могат да се регистрират на страницата на събитието.

Коментар