Прозрачните дисплеи скоро ще станат масови

Прозрачните дисплеи набират все по-голяма популярност и скоро ще станат стандарт в потребителската електроника, прогнозира digitimes.com. Това ще се случи в резултат на засилено търсене от страна на потребителите, което ще доведе до започване на масово производство на подобни дисплеи.

Наскоро Samsung пусна 46-инчов прозрачен сензорен LCD (течнокристален дисплей) с резолюция 1366х768 пиксела, контраст 4500:1 и цветова гама 70%. С този модел корейската компания започна на практика една мини революция в потребителската електроника.

Прозрачните екрани могат да намерят приложение в различни области – например за бижута, дисплеи на хладилници или автомати за търговия, разширявайки сферата на използване на течнокристалната технология.

На този етап обаче масовото производство на прозрачни дисплеи е скъпо занимание. Тласък ще дадат усъвършенстването на технологията и засиления потребителски интерес.

Коментари по темата: „Прозрачните дисплеи скоро ще станат масови”

добавете коментар...

  1. D

    Къде е кяра от келепира, като няма полза от файдата!????На всичкото отгоре и по-скъп. Ала бала….

  2. Бат Илия

    Димитър, прав си. И затова си мисля, че трябва да има още един слой които с минимум консумация да прави черен фон когато се гледа и да се изключва за да бъде прозрачен когато не се.

  3. Димитър

    Не мога да си представя как би ми било приятно, да гледам филм от такъв дисплей.

Коментар