НАСА пусна космическо приложение за iPhone/iPad

НАСА пусна ново безплатно приложение с допълнена реалност за iOS устройства iPhone и iPad. Наречен Spacecraft 3D, софтуерът запознава потребителите с космическите апарати на НАСА и дори им позволява да “снимат” заедно с тях.

В частност, Spacecraft 3D осигурява взаимодействие с апарати за изучаване на Слънчевата система, Земята и Вселената. Използвайки камерата на мобилното си устройство, потребителите могат да съпровождат роботите-изследователи, да разучават техните характеристики и да разберат по-добре окръжаващия ги свят, посочват разработчиците.

Приложението ще получава регулярни обновления, за да имат потребителите достъп до най-новите космически апарати и роботи за изследване на Слънчевата система. В момента притежателите на iOS джаджи могат да се запознаят с марсохода Curiosity и два космически кораба GRAIL.

Spacecraft 3D е съвместимо с iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3 и 4 поколение) и iPad, работещи под управление на iOS 5.1 или по-нова версия. Приложението може да се свали безплатно от App Store. Очакват се подобни приложения и за други мобилни платформи.

Даунлоуд: Spacecraft 3D

Коментари по темата: „НАСА пусна космическо приложение за iPhone/iPad”

добавете коментар...

  1. AA

    до цецо !

    явно cи виждал iphone … на картинка ! …

  2. ЦЕцо!!!

    Следващият път ще пускат по едно пауново перо фрии за притежателите на Боклукфон във всичките му версий!!! Бучат си го отзад и ще са единствени!!! А и ще работи също и с Боклукфон 5 и т.н.

Коментар